Collecte

LIVE FOR LIVES FOUNDATION

De collecte tijdens de vrouwendag is bestemd voor de Live for Lives Foundation.

De stichting Live for Lives is in 2015 opgericht in Ens, Noordoostpolder, na de foto van het driejarige dode jongetje op een Grieks eiland. Via facebook werd een oproep gedaan voor vrijwilligers om te helpen.

Binnen Europa wil de stichting, door middel van het uitzenden van vrijwilligers naar diverse locaties (waaronder de Griekse eilanden), vluchtelingen  voorzien van basisbehoeften, zoals kleding, water en hygiënepakketjes.  

collecte_foto1  collecte_foto2

Op dit moment (september 2017) probeert de stichting vluchtelingen te helpen die in de bossen van Duinkerke leven, zonder enige hulp van de overheid. Sterker nog, de overheid ontruimt bijna wekelijks het kamp, maar geeft geen alternatief. In augustus waren er ongeveer 500 vluchtelingen aanwezig. De meesten van hen slapen in de open lucht, een enkeling heeft een tentje of een dekzeil. Het Live for Lives-team bracht voor elk kind 2 sets kleding, 300 hygiënepakketjes, luiers en billendoekjes, veel dames- en herenkleding en slaapzakken. Er werd met de kinderen gespeeld, met de volwassenen gesproken en koffie en thee uitgedeeld.

collecte_foto3  collecte_foto4

Zie voor meer informatie: www.liveforlives.nl