Thema 2018

‘In het volle licht!’

Dat gevoel dat het weer licht wordt na een aantal grauwe, donkere dagen. Of dat het lente wordt na een koude winter. Of misschien na een lange nacht waken in het donker…wat ben je dan blij dat het weer licht wordt. Licht brengt nieuw leven, toekomst, warmte. Heerlijk genieten we van licht.

Tegelijkertijd is licht soms confronterend. We zeggen ‘aan het licht brengen’, we maken bekend wat verborgen is, of wat we verborgen willen houden. Je kent het vast wel voor jezelf; soms is leven in de schaduw ook wel prima. Niet te opvallend, niet te zichtbaar. Dat is, misschien zeker voor ons vrouwen, ook wel goed. Als je soms onzeker bent, dan is dat leven in het volle licht een beetje eng. Dat gaan we uit de weg.

Maar Jezus wil ons uit die schaduw halen. Hij wil ons plaatsen in Zijn volle Licht. Het volle Licht van Gods genade die Hij ons overvloedig wil geven.

En wat doet Gods licht in ons leven? (EF 5:9)

  • Het licht brengt goedheid in ons leven: Gods overvloedige genade
  • Het licht brengt gerechtigheid: wij mogen recht voor God gaan staan, door de genade in Jezus Christus.
  • Het licht brengt waarheid: dankzij Gods genade zijn wij afgescheiden van de duisternis.

Gods licht verandert je leven. “Want wij zijn allen kinderen van het licht en van de dag” staat er zo mooi in 1 Tes 5:5. Wauw…kinderen van het licht. Kom met ons meebeleven en ervaren dat we dat zijn. Je bent van harte welkom op zaterdag 3 november in het JFC in Barneveld.