Workshops

1. Bloemschikken

Natuurlijk zal het bloemschikken op deze Vrouwendag niet ontbreken. Je gaat aan het werk met de mooiste bloemen die in het teken staat van liefde, gratie en schoonheid. We hebben het natuurlijk over de roos, de Koningin van de Bloemen.  Het beloofd een mooi kunstwerk te worden waar je je creatieve talenten en gaven in kwijt kunt. Je gaat met een prachtig “liefdevol” bloemstuk naar huis. Aan jou de keus om het te delen met iemand of juist een plekje te geven in je eigen huis als aandenken aan deze inspirerende dag.

NB: De foto dient niet als voorbeeld.


2. Schilderen

Je maakt onder leiding van een ervaren schilder een verrassend aandenken aan deze dag. Het thema liefdevol delen zal hierin terug komen.  Om met een mooi resultaat naar huis te gaan is een uur natuurlijk wel kort.

De schilder zal daarom binnenkort nog wat tips en trucs op de website plaatsen. Mocht je je opgeven voor deze leuke en creatieve workshop, hou dan de website in de gaten. Meer informatie volgt.

NB: Er is voldoende materiaal aanwezig om met een geweldig resultaat naar huis te gaan.

Toelichting workshop schilderen


3. Handmassage – Tjitske Volkerink

Heerlijk tot rust komen, wie wil dat nou niet?! Wat nou als je die rust en ontspanning niet alleen voor jezelf kunt krijgen, maar ook nog kan delen aan wie je lief zijn. In deze workshop leer je het geven en ontvangen van handmassages. Tijdens de workshop wordt gebruik gemaakt van essentiële oliën.


4. Cup cakes versieren

Mijn naam is Wilma Olivier en ik woon in Emmeloord. Sinds enkele jaren maak ik taarten, bekleed met fondant.

Wat begon als een taart voor mijn kinderen werd af en toe een taartje voor vrienden en is uitgelopen op Er is taart!

In het maken van taarten kan ik mijn creativiteit kwijt en ik maak er ook nog eens mensen blij mee! Wat wil ik nog meer?!

Ik vind het leuk om met jullie samen op de Vrouwendag klassieke cup cakes te gaan maken.

Tijdens de workshop gaan we de cup cake bekleden met fondant, decoreren met onder andere bloemetjes, strikjes en parelballetjes.

Na afloop neem je de cup cake mee in een leuk verpakkingsdoosje.


5. Identiteit, stijl en vorm

Jij bent origineel! Er is niemand zoals jij en dat is prachtig! Kleding en stijl kan jou eigenheid versterken zodat nog meer zichtbaar wordt wie jij bent. In deze workshop ga je ontdekken d.m.v. een moodboard welke stijlmix er bij jou past en leer je welke kledingvormen jouw lichaam accentueren.


6. Wandelcoaching

“Kom en zie!”

Wandelen en genieten met God. Samen op pad met een wandelcoach. Kijken met de ogen van je ziel.

Romeinen 1: 11-12 “Ik verlang er naar U te zien”.


7. Creatief met hout

Liefdevol delen! Maak je eigen wandbord van hout met een persoonlijke tekst en afbeelding.  In deze workshop kan je al je creativiteit kwijt.

En het resultaat? Een mooi cadeau voor een ander om te delen (of gewoon als cadeau voor jezelf).


8. Vlaggen

Het dansen met vlaggen is niet overal binnen kerkelijke kringen bekend. Waarom zou je met vlaggen voor God dansen? God is Creator, Hij is creatief. En zoals Hij is mogen wij zijn. Het dansen met vlaggen is een creatieve uitingsvorm van onze aanbidding voor God. Een expressievorm vol kleur en kracht. Zoals elk land een eigen vlag heeft en op koningsdag met vlaggen zwaait voor de koning, zo mogen wij juichen en dansen voor Koning Jezus in Zijn Koninkrijk. Met het vlaggen proclameren we Zijn heerschappij en macht.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, meldt je dan aan voor deze workshop, ervaring is niet nodig. We besteden aandacht aan de kracht van aanbidding in de geestelijke strijd. Daarnaast worden er op een laagdrempelige manier wat basis technieken aangeleerd en zullen we een gezamenlijke dans aanleren.

Nog even praktisch: Trek makkelijke kleding aan en neem evt. zaalgymschoenen mee. Op blote voeten dansen is ook mogelijk (de workshop vindt in een gymzaal plaats).


9. Aanbiddingsdans

Aanbidding is een levensstijl, niet een handeling op zichzelf. Het is het leven vanuit een intieme relatie met God de Vader. Leven vanuit liefde naar God en de mensen om ons heen. Aanbiddingsdans is een uiting vanuit je hart van jouw liefde naar God toe.

Als Nederlanders zijn we niet zo gewend aan expressie en beweging. En zeker niet in de kerk. We denken: “Doe maar normaal, dan doe je gek genoeg.” We maken met ons verstand een scheiding tussen onze geest, ziel en lichaam. Maar zo is het niet bedoeld. Kijk maar naar een kind, dat nog puur en spontaan beweegt. We zijn dat onderweg kwijtgeraakt. Wanneer je de bijbel bestudeerd in de grondtekst, kom je er al gauw achter dat het vol staat met dans en expressie; Hef je handen op, spring in de lucht van vreugde, draairond, huppel en dans!

Wanneer je het verlangen hebt om hiervan te proeven of hierin te groeien dan zit je bij de workshop aanbiddingsdans op de juiste plek. We besteden aandacht aan jou identiteit in Christus en gaan daarna expressie oefeningen doen en leren een gezamenlijke dans aan.

Nog even praktisch: Trek makkelijke kleding aan en neem evt. zaalgymschoenen mee. Op blote voeten dansen is ook mogelijk (de workshop vindt in een gymzaal plaats).


10. Geven en ontvangen 

Moe, uitgeput en knettergek van het jongleren met al die ballen in de lucht. En dan ook nog liefdevol delen? Pfff, hoe dan?

Wil jij klaarstaan met hernieuwde energie en een grote glimlach? Het je makkelijker maken dan je ooit gedaan hebt? Zet je zintuigen op scherp en ontdek! Ervaar hoe je écht kunt geven en ontvangen. Een actieve workshop met inspiratie en verrassing!

Ik heb er zin in! Janine Barelds


11. Wandelen

Zit je hoofd vol van alle mooie dingen van de ochtend?

Wil je graag zelf even tot rust komen in de mooie natuur van Lelystad? Loop gezellig mee met een rondje Zuigerplasbos.

NB: Als je geen workshop wil volgen, maar zelf vrije tijd wil hebben, geef je dan op voor deze workshop.