Workshops

WORKSHOPS

Je kunt een keuze maken uit één van de volgende workshops:

1. Workshop handletteren door Rianne de Jong en Karin van Elten  Kosten voor deze workshop: €5,00 p.p.DEZE WORKSHOP IS VOLGEBOEKT.U KUNT ZICH HIERVOOR NIET MEER OPGEVEN.
Handletteren is een ontspannende manier van schrijven en tekenen. Je kunt zelf kaarten maken of Bijbelteksten mooi verwerken. Tijdens deze workshop leren we jullie de basis van het handletteren. Het is eenvoudig en voor iedereen makkelijk aan te leren. In het thema van deze dag “In het volle licht” gaan we een zogenaamde paperbag beschrijven. En hopelijk neem je voldoende tips en trucs mee naar huis zodat je ook later lekker aan de slag kan met handletteren. Enthousiast geworden? Schrijf je in voor deze workshop. Voor materiaal wordt gezorgd!

2. Zumba door Jurriena Dijkema
Zumba Refit Workshop. For everybody and every body! Zumba Refit staat voor Zumba Religious Fitness. Dit is bewegen op vrolijke muziek en draagt een christelijke identiteit. Deze workshop wordt gekenmerkt door plezier en ontspanning en Gods heerlijkheid en schoonheid zichtbaar laten worden tijdens deze “work out”. Deze workshop is makkelijk te volgen, geen ingewikkelde danspasjes en dus voor iedereen geschikt. Deze Zumba Refit workshop wordt gegeven door een gecertificeerde Zumba Fitness Instructrice. Voor deze workshop is het handig dat je makkelijke schoenen en evt. kleding meeneemt waar je lekker mee kan bewegen. Kom en doe mee met de Zumba Refit Workshop.

3. Workshop Chocolade door Christa Lagerwerf Kosten voor deze workshop: €5,00 p.p. DEZE WORKSHOP IS VOLGEBOEKT.U KUNT ZICH HIERVOOR NIET MEER OPGEVEN.
Vrouwen en chocolade… Een perfecte combinatie! Hebben vrouwen dat niet juist nodig om in het volle licht te mogen bloeien? Bij deze workshop gaan we lekker zelf aan de slag met chocolade. Jullie mogen zelf gaan versieren en schrijven met chocolade waardoor je een mooi en lekker werkstuk mee naar huis kunt nemen. En wie weet lukt het je zelfs om er iets moois binnen het thema van te maken!

4. Taart versieren door Martine Kroon Kosten voor deze workshop: €5,00 p.p. (Deze workshop gaat helaas niet door.)
Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met een klein biscuittaartje. Het taartje van ongeveer 15 cm leer je vullen, afstrijken met boter crème en bekleden met fondant. Daarna (als de tijd het toelaat) kun je het taartje verder decoreren. Natuurlijk neem je het taartje mee naar huis om er daar met anderen van te smullen.

5. Workshop Schilderen door Helene Wieringa Kosten voor deze workshop: €5,00 p.p.
“In het volle licht” dan denk ik aan: stralen, stevig staan, geliefd zijn in Christus. Je mag er zijn zoals je bent. Je kunt ook problemen in het volle licht plaatsen… uit de schaduw. Dan wordt het dragelijk, kun je het handelen, onder ogen zien. En je kunt er mee aan de slag. Je hebt ook altijd een schaduwkant, de dingen die je niet fijn vindt van je zelf. Vertel het aan God, en Hij zal het dragen en je daarbij helpen. Johannes 8:12 Ik ben het Licht der wereld. Wie mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar het licht van het leven hebben. In deze workshop gaan we op een groot vel een ‘liggende acht’ krassen en kijken naar de beide kanten in onszelf, de lichtkant en de schaduwkant. Bekijk het maar eens goed. Hoe kun je het licht laten schijnen op papier? Door ecoline? Of verf? Maak er maar een mooi kunstwerk van. Aan het eind van de workshop evalueren we, wat je hebt getekend.

6. Voedsel of eten? door Ria Poort
Heb je God wel eens in verband gebracht met je dagelijks voedsel? Heeft Hij iets met ons eten te maken, zegt Hij er iets over? In het wirwar van adviezen van overheid tot gezondheid goeroes is het moeilijk om echt eten van slecht te onderscheiden.
Deze workshop geeft je een bijbels, historisch perspectief op voeding.  We staan ook stil bij wat de wetenschap er over zegt, en of dit allemaal wel klopt. Het is een workshop dus je gaat naar huis met praktische handvatten om meteen aan de slag te gaan. Aan bod komt o.a.:

  • Vetten
  • Suiker
  • Zout
  • Ongeraffineerd voedsel
  • Bereiding

Nog één ding: Je kunt hoeft niet opnieuw een dieet te volgen…. Je leert dat goede voeding heerlijk is en een cadeau van de Gever om heerlijk van te genieten! Eet smakelijk!

7. Verdieping van het thema (‘In het volle licht!’) door Gabriëlle Dik
Tijdens deze interactieve workshop wordt het onderwerp van de ochtend verder uitgediept en ga je aan de slag met persoonlijke overtuigingen, vlinders, kwaliteiten, handtekeningen en waarheid. Je wordt uitgedaagd om in het volle licht te gaan staan! Ik hoop je te ontmoeten!

8. Inleidende Psychologie door Janneke Kool DEZE WORKSHOP IS VOLGEBOEKT.U KUNT ZICH HIERVOOR NIET MEER OPGEVEN.
Gezond volwassen gedrag zoals het bedoeld is. Piekeren, nare gedachten over jezelf, nare gedachten over anderen, lelijk doen terwijl je juist liefde nodig hebt, je terugtrekken terwijl je zo graag aandacht wilt, anderen over je grenzen laten gaan, niet voor jezelf opkomen of juist teveel voor jezelf opkomen. Het zijn patronen en thema’s waar we allemaal in meerdere of mindere mate tegen aan lopen in ons leven. Patronen waarin we onszelf en anderen te kort doen en niet in het volle licht staan. In deze workshop een kennismaking met een manier van kijken en omgaan met verschillende kanten van jezelf als handvat voor gezond gedrag zoals het bedoeld is.

9. Wandeling met Sietske Zuurman
Waar kun je nog meer in het volle licht zijn dan buiten 😉 ? Loop, bid, zing en mediteer mee in het Oosterbos tijdens de vrouwendag.”Mijn wens en mijn gebed zijn dat jij elke dag in Gods licht wil leven. Dat is soms best lastig, het leven van alledag kan je zo in beslag nemen, dat we soms niet meer doorhebben wat ons van Hem afhoudt. Gelukkig heeft God geduld en mogen we elke dag opnieuw beginnen. Tijdens een wandeling van ongeveer een uur in het Oosterbos (nabij de locatie van de vrouwendag), neem ik je mee om individueel en soms in gesprek met een andere vrouw te ervaren hoe het voor jou is in dat licht bij God. We zullen vragen beantwoorden, lopen in stilte, samen zingen, alleen en/of samen bidden en kijken welke dingen we achter ons willen laten. Dingen die ons blijken te vervuilen. Dit doen we in het licht van Zijn genade.”

10. Workshop Kleding door Wilma Koudijs DEZE WORKSHOP IS VOLGEBOEKT.U KUNT ZICH HIERVOOR NIET MEER OPGEVEN.
“Elke vrouw is uniek. Kvinna helpt vrouwen stralen vanuit hun eigen kracht. Hangt je kast vol met kleding, maar blijft het lastig wat je kunt aantrekken? Of overzie je in een volle winkel niet welk setje goed bij jou past? Ik kijk graag met je mee om te ontdekken wat jou mooi maakt als vrouw. Iedere vrouw mag gaan stralen vanuit jezelf maar vooral vanuit onze Schepper. En vanuit Het volle Licht ; het prachtige thema van deze dag. Samen met jullie ga ik kijken naar welke kleuren jou laten stralen en gaan we kijken naar de do”s en the don”ts voor jouw persoonlijke kledingstijl. Tips en adviezen waarin jij het mooist tot uiting komt. Haal het mooiste uit jezelf en uit je kledingkast.

11. Liturgisch Bloemschikken door Marianne van de Glind Kosten voor deze workshop: €5,00 p.p. DEZE WORKSHOP IS VOLGEBOEKT.U KUNT ZICH HIERVOOR NIET MEER OPGEVEN.
Het is de bedoeling om een liturgisch bloemstukje te gaan maken. Het bloemstukje zou je de naam “als een parel in Gods hand” kunnen geven.Op een bakje met oasis maken we een stukje. We beginnen met wat groen en een groot fatsia blad. Dit blad lijkt op een hand. Met daarop een grootbloemige roos. Bijvoorbeeld een witte of rode roos. En op de roos komt een parel. Verder wordt het stukje opgevuld met bij materialen.

12 Stilte Workshop – Licht op het  “Het Onze Vader” door Ester de Rooij
Het gebed dat de Here Jezus ons leerde, “het Onze Vader”, is de leidraad voor dit stilte-uur. Stil worden in Gods aanwezigheid als een geliefde dochter.De Here Jezus leerde ons in het Volle Licht te leven, namelijk dichtbij Gods Vaderhart! Het gebed snijdt diverse thema’s aan om hierin te oefenen, te groeien én hierin afhankelijk te worden van Hem. Zoals “ hoe moeten we God zien als Vader? Wat is Zijn Koninkrijk en mijn rol hierin? Wat is Gods wil? Waarom is vergeven zo belangrijk? Hoe omgaan met verzoeking en verleiding?”.   Tijd voor bezinning en verstilling; het geeft je beter zicht op wat belangrijk is…Tussen de bederegels door is er stille overdenking van een Bijbeltekst, gedicht of een lied, soms onder muzikale begeleiding. Vooraf ontvang je enkele tips hoe je de stilte kan gebruiken om in Gods Licht te zijn.

Kom tot rust, mijn ziel, bij God alleen. Kom je ook?